Kasvu jatkuu – Lamia 45. Deloitten Technology Fast 50 -listalla

Lamia nappasi vakaalla kasvullaan sijan 45 tuoreella Deloitte Technology Fast 50 -vertailussa. Se listaa Suomen nopeimmin kasvaneet teknologiayritykset perustuen viimeisen neljän vuoden liikevaihtoon. Vuonna 2019 Lamian liikevaihto nousi 26 % ja oli 6,7 miljoonaa euroa. Vuodenvaihteessa yrityksessä työskenteli jo noin 70 henkilöä.

Deloitte 2019

Henri Halmelahti ja Lauri Järvenpää perustivat vuonna 2012 Lamian, jonka silloin alkaneen kasvutarinan tekee erityiseksi se, että kasvu on tullut täysin ilman ulkopuolista rahoitusta.

"Meille on ollut tärkeää rakentaa Lamiaa itse, oman hyvän tekemisen kautta. Se, että emme ole taloudellisesti veitsenterällä vaan vakavaraisia ja riippumattomia, tekee päätöksenteosta ketterää ja mahdollistaa myös nopeat liikkeet vaikkapa uusien liiketoiminta-alueiden perustamisessa", Henri Halmelahti toteaa.

"Kulttuuristamme kertoo paljon se, että 70 työntekijää tuntuu oikeastaan hyvin samanlaiselta kuin vaikkapa 30 työntekijää aikaisemmin. Lamia on aina ollut kaikkien työntekijöiden yhteinen asia, minä ja Henri vain satuimme starttaamaan tämän. Jokainen lamialainen pystyy vaikuttamaan ja tämä vaikutusmahdollisuus on säilynyt kasvussakin", Lauri kertoo.

Vahva kasvu - ihmiset edellä

Lamian on ollut kasvutaipaleella perustamisestaan lähtien ja kasvu on saanut vuosien saatossa myös tunnustusta. Vuonna 2017 Lamia oli Suomen 4. nopeimmin kasvava teknologiayritys Deloitte Technology Fast 50 -listalla. Vuonna 2019 Financial Times listasi Lamian Euroopan 65. nopeimmin kasvavaksi yritykseksi. Eilen julkaistu vuoden 2019 Deloitte Fast 50 -listasijoitus jatkaa tunnusten sarjaa.

Ihmiset kasvutarinan taustalla ovat aina olleet pääosassa. Aidot ihmiset, syvällinen osaaminen ja oma tyyli tehdä asioita ovat Lamian ydin ja kasvu on seurausta näiden yhdistelmästä.

"Haluamme edelleen kasvaa yrityksenä, mutta säilyttää saman hengen ja kulttuurin. Se on myös onnistuneiden asiakasprojektien edellytys, että jokainen työntekijä viihtyy, saa tarvitsemansa tuen ja nauttii työstään. Olemme ylpeitä, että olemme onnistuneet tässä", Lamian operatiivisesta toiminnasta vastaava Jarkko Puumalainen muotoilee ja jatkaa:

"Jos lamialaisilta kysyy, mikä Lamialla on parasta, vastaus on aina sama: porukka."

Uusi toimisto - sama meininki

Vuoden 2019 keväällä tarvitsimme lisää tilaa kasvavalle lamialaisjoukolle ja muutimme isompaan toimistoon. Syksyllä otimme vielä haltuun uuden kerroksen - nyt meidät löytää Runeberginkatu 5B:n viidennestä ja kuudennesta kerroksesta. Jokaiselle tiimille on löytynyt sopiva tila. Esimerkiksi design team nauttii 5. kerroksen valosta ja ilmavuudesta, kun taas 6. kerroksen development cave on täydellinen piilopaikka useille devaustiimeillemme.

Uudet toimistotilat ovat huolella suunniteltuja ja sisustettuja. Suurta roolia näyttelevät iso yhteinen keittiö ja lounge, joihin lamialaiset kokoontuvat niin yhteisille perjantaiaamiaisille kuin saunailtojen karaokejatkoille.

Lamian keittiö

Erilaisia ihmisiä - yhdessä

Kasvu näkyy arjessa erityisesti siinä, että lamialaisia on huomattavasti suurempi joukko kuin vuosi tai pari sitten. Viimeisen vuoden aikana olemme rekrytoineet paljon hyvin erilaisen taustan uusia osaajia niin kansallisuuksien, iän kuin ammatillisen kokemuksen puolesta.

"Meillä rekrytoinnissa korostuu se, että haemme oikeaa tyyppiä. Oikea asenne, sopivasti aktiivisuutta ja ammattitaito ratkaisevat. Ammattitaito ei kuitenkaan ole sama asia kuin pitkä kokemus vaan halu oppia ja kehittyä sekä kiinnostus teknologioita kohtaan ovat yhtä tärkeitä. Monet tekijämme ovat kasvaneet junior-osaajista rautaisiksi ammattilaisiksi ennätysvauhdilla", Jarmo Krohns, Head of Talent Acquisition, kertoo.

Nykyään rekrytoinnit keskittyvät tasapuolisesti kaikille alueille - design, ohjelmistokehitys, pilvi ja data vetävät jokainen uusia osaajia Lamian riveihin.

"Meillä on selkeä näkemys ja usko siihen, että kaikki uudetkin osa-alueemme kantavat ja siksi sinne rekrytoidaan koko ajan", Jarmo tiivistää.

Todellisuutta on myös se, että mitä enemmän osaajia yrityksessä on töissä, sitä suurempi riski on, että kaikki ihmiset eivät kohtaa arjen työssä eivätkä samalla tavoin tutustu. Panostukset sisäiseen viestintään, tiedon jakamiseen sekä tiimien väliseen dialogiin ovat entistäkin tärkeämpiä. Lamialle on vuoden 2019 aikana perustettu useita erilaisia forumeita juuri tiedonjakamisen edesauttamiseksi. Olipa kyseessä koko yrityksen tiedotus- ja keskustelutilaisuus tai tiimipalaveri, jokaisen ääni on tärkeä.

“Ihmiset eivät jää vieraaksi toisilleen, kun kokoonnumme säännöllisesti, niin työn kuin huvin merkeissä”, Jarmo korostaa.

"Vaikka rekrytoimme monipuolisesti erilaisia ihmisiä, niin porukka tuntuu toimivan silti saumattomasti yhteen ja kaikki auttavat kaikkia. Olemme itse asiassa todella värikäs porukka”, Jarmo nauraa ja jatkaa: ”Kulttuuriamme tämä ei kuitenkaan riko vaan päinvastoin – olemme rohkeasti porukkana ja yksilöinä omia itsejämme ja se on vahvuutemme myös yrityksen kasvaessa.

"Jos lamialaisilta kysyy, mikä Lamialla on parasta, vastaus on aina sama: porukka."