Lamia on Euroopan 65. nopeiten kasvava yritys

Financial Times -lehti on listannut Lamian Europan 65. nopeiten kasvaneeksi yritykseksi. Vaikka kasvuvauhti on ollut perustajien tiedossa, korkea sijoitus Euroopan tasolla oli pieni yllätys.

Lamia on Euroopan 65. nopeiten kasvava yritys.

Lamia on yltänyt 65. sijalle Financial Times -lehden tuoreimmassa FT1000-listauksessa. Kyseinen raportti kokoaa yhteen tuhat Euroopan nopeiten kasvanutta yritystä.

Lamia on ensimmäistä kertaa mukana listauksessa, jonka lehti on laatinut kolmannen kerran. Suomesta tuoreimmalla listalla on mukana 17 yritystä, joista Lamia on toiseksi nopeiten kasvanut.

Lamia on digitaalisia palveluita tarjoava teknologiayritys, joka on kasvanut kannattavasti ensimmäisestä toimintavuodestaan alkaen. Vuoden 2018 liikevaihto oli noin 5,1 miljoonaa euroa.

Lamian liikevaihto ylitti 5 miljoonaa vuonna 2018

“Olemme tienneet, että meillä on ollut hyvä vauhti päällä, mutta näinkin korkea sijoitus Euroopan tasolla yllätti meidätkin”, kommentoi Lamian toinen perustaja Lauri Järvenpää.

Yrityksen kasvuvauhti on noteerattu aiemminkin. Vuonna 2017 Lamia ylsi neljännelle sijalle Deloitten Technology Fast 50 -listauksessa, johon valitaan vuosittain nopeiten kasvaneet teknologiayritykset.

“Ensisijaisesti olemme panostaneet siihen, että olemme digitaalisten palveluiden tarjoajana edelläkävijä sekä laadullisesti että teknologisesti. Se on yksi menestystekijä, mutta ei yksistään riitä. Strategiamme ytimessä on alusta asti ollut löytää oikeat osaajat, joiden ammattitaitoon ja kehittymiseen panostetaan niin yksilöinä kuin tiimeinäkin. Koemme, että tämä tunnustus on tullut näiden tekijöiden sivutuotteena”, Järvenpää analysoi.

FT1000-listan pohjana on yritysten liikevaihdon kasvu neljän vuosien ajalta vuosina 2014-2017. Viime vuonna kasvutavoitteista luovuttiin, ja nyt Lamia keskittyy kehittämään liiketoimintaa pitkällä aikavälillä.

“Halumme tuoda markkinoillle uniikkia osaamista verkkokauppateknologiasta, datasta ja palvelumuotoilusta. Niitä yhdistämällä voimme luoda todellista lisäarvoa asiakkaillemme”, Lamian toinen perustaja Henri Halmelahti kertoo.