Data Innovation Summit 2019

Neljättä kertaa järjestetty Data Innovation Summit keräsi yli 100 puhujaa kuudelle eri lavalle ja yli kaksituhatta vierasta pohjoismaista ja muualta maailmasta. Myös Lamian Data Scientistit Riikka, Karo ja Sami osallistuivat kaksipäiväiseen tapahtumaan uusien näkökulmien, verkostoitumisen ja inspiroitumisen merkeissä.

Summit esitteli kattavasti datan käytön eri puolia aina datan varastoinnista uusimpiin innovaatioihin. Esitelmissä mm. otettiin huomioon tutkimusnäkökulma, annettiin konkreettisia esimerkkejä teollisuuden sovelluksista sekä työnjaosta ja -johdosta koneoppimisprojekteissa - oleellisia asioita niin yritysjohtajille, myynnistä vastaaville kuin myös datatieteilijöille.

Yhdeksi suurimmista teemoista nousi vastuullisuus datan käytössä. Läpinäkyvyydellä yritykset voivat ansaita luottamuksen, joka olisi syytä ottaa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista. Summitissa kuultiinkin mm. kuinka koneoppimista voidaan käyttää potilasanonymiteetin takaamiseen.

data_summit

Suomalaisista yrityksistä mukana olivat mm. Kone, Stora Enso ja VR. Kone kertoi missiostaan liittää yli miljoona hissiä ja liukuporrasta pilveen taatakseen nopean ja tehokkaan huollon laitteilleen. Stora Enso esitteli pilvipohjaista arkkitehtuuria tekoälyprojektien kehittämiseen, testaamiseen ja hallintaan. VR puolestaan hyödyntää koneoppimista mm. matkustajamäärien ennakoinnissa.

data_tiimi