Lamia Flow hackathon 28.9. - yhteistyössä HSL:n kanssa

Lamia Flow esittää: julkisen liikenteen hackathon yhteistyössä HSL:n kanssa! Hackathonin teemoissa ja tehtävissä hyödynnetään HSL:n avoimia rajapintoja – voit tuoda hackathoniin oman projektisi sekä tiimisi tai liittyä Lamian kehittäjien vetämiin projekteihin. Toivotamme tervetulleeksi kaikkien alueiden asiantuntijat tekemään julkisesta liikenteestä entistä sujuvampaa!

Lamia Flow hackathon

Tervetuloa kehittämään julkista liikennettä Lamian ja HSL:n hackathoniin 28.9.2019!

Aika ja paikka

Hackathon alkaa lauantaina 28.9. klo 12:00 ja jatkuu sunnuntaille asti siten, että projektien esittelyt ovat sunnuntaina klo 12-15. Näin osallistujat voivat lauantain projektityöskentelyn jälkeen käydä kotona ja palata projektiesittelyihin sunnuntaina puolenpäivän aikaan.

Tapahtuma järjestetään Helsingin Kampissa Lamian toimistolla osoitteessa Runeberginkatu 5 B, 6. kerroksessa.

Ohjelma ja teemat

Tapahtuma alkaa HSL:n esityksellä. Sen jälkeen osallistujat jaetaan tiimeihin ja jaetaan projektit. Hyödynnämme HSL:n avoimia rajapintoja hackathonin projekteissa.

Onko sinulla mielessä jokin julkisen liikenteen ongelma, jonka haluaisit ratkaista? Hienoa, kirjoita se omaksi projektiksesi ilmoittaumislomakkeella ja etsitään ongelmaan ratkaisu tapahtumassa! Ehkä haluat päästä kehittämään julkista liikennettä, mutta sinulla ei ole yhtä tiettyä ideaa projektiksi – se sopii mainiosti! Meillä on valmiina useita projekteja, joiden tiimeihin voit liittyä. Valmiita tiimejä johtavat Lamian kehittäjät.

Teemat ovat:

  • Reaaliaikaisen datan visualisointi - Julkisen liikenteen palvelut tuottavat koko ajan valtavasti dataa sekä arvokasta tietoa. Tämän teema projekteissa tavoitteena on esittää HSL:n data kiinnostavalla ja ymmärrettävällä tavalla ja tehdä HSL:n toiminnasta tai toiminnan laajuudesta näkyvää suurelle yleisölle.
  • Käytännön ongelmat - Julkisen liikenteen tehokkuus on haaste kaikissa suurissa kaupungeissa. Helsingin seudulla HSL tekee aktiivisesti töitä julkisen liikenteen kehittämiseksi ja tuottaa avointa dataa kehitystä varten. Tämän teeman projektit keskittyvät muutamaan tunnistettuun käytännön ongelmaan, joissa julkisen liikenteen käyttäjäkokemusta ja läpinäkyvyyttä voidaan parantaa.
  • Vapaa projekti - Onko sinulla idea mahtavasti julkisen liikenteen projektista, mutta se ei istu ylläoleviin teemoihin? Ei hätää, vapaat projektit kategoriaan voi liittää juuri sellaisen julkisen liikenteen idean tai projektin kuin itse haluat!

Voit myös liittyä mukaan tiimeihin, jotka ratkovat seuraavia haasteita:

Tram Jam
Rakenna raitiovainujen matkustajamäärien arviointipalvelu kanssamme. Miten voidaan arvioida raitiovaunujen markustajamääriä ilman laiteasennuksia kulkuneuvoihin? Olemme jo rakentaneet karkean mallin matkustajamäärän arviointiin tiettyjen datajoukkojen avulla - saammeko tehtyä mallista riittävän tarkan ja rakennettua sille käyttöliittymän? Tässä projektissa saatat päästä raitiovaunuajelulle! (osallistujat saavat HSL:n päivälipun)

The Passenger
Matkusta ympäri maailmaa HSL:n kanssa lähtemättä kotisohvalta? Rakennamme tähän tarkoitukseen "matkustajan". Pystymmekö opastamaan häntä etänä pysäkkiviidakossa, jumittamaan hänet liikenneruuhkaan tai selviämään yllättävästä raiderikosta? Tavoitteena todellinen virtuaalinen joukkoliikenneseikkailu!

Brokebike Station
Oletko koskaan kiirehtinyt ottamaan viimeistä kaupunkipyörää ja huomannut, että se on rikki eikä siksi ole kelvannut kellekään? Ei enää! Rakennetaan palvelu arvioimaan, kuinka monta kaupunkipyörää milläkin asemalla on rikki.

Know your neighborhood
Etsitkö uutta asuntoa ja haluaisit löytää sopivan sijainnin tai vertailla alueita työmatkasi perusteella joukkoliikenteessä? Rakennamme karttapalvelun eri alueiden vertailuun joukkoliikenteen laadun perusteella visualisoimalla joukkoliikenteen kustannukset ja matka-ajan minkä tahansa pisteiden A ja B välillä HSL:n alueella.

Tiimit ja osallistujaprofiilit

Hackathonissa työskennellään noin 4-7 hengen tiimeissä. Voit ilmoittaa mukaan kokonaisen tiimin tai vain itsesi, jolloin saat tiimin tapahtumapäivänä.

Developerit, data scientistit, business-kehittäjät, designerit – kokeneet ja juniorit – ovat tervetulleita hackathoniin!

Mitä tarvitset mukaan tapahtumaan

Lamia tarjoaa tilat, ruuat ja juomat koko tapahtuman ajan. Ota mukaasi oma kone!

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on täynnä, mutta voit tiedustella peruustuspaikkoja olemalla yhteydessä yhteys@lamia.fi.

Tapahtumasta tehdään koostevideo, joka julkaistaan tapahtuman jälkeen. Lisäksi projektiesittelyt taltioidaan ja julkaistaan.

Kaikki tapahtumaan osallistuvat henkilöt sitoutuvat noudattamaan Lamia Code of Conductia (englanniksi).

Lamia Flow hackathon 28.9. tervetuloa!