Lamian perustajille Vuoden 2019 helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto

Lamian kasvutarina toi Henri Halmelahdelle ja Lauri Järvenpäälle Vuoden 2019 helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinnon. Helsingin Yrittäjät ry:n myöntämä palkinto jaettiin järjestön Yritystä Stadiin! -yrittäjätapahtumassa 14.5.2019.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto tuli Lamian perustajille

Digitaalisia palveluita rakentava Lamia perustettiin vuonna 2012. Ohjelmistokehityksen alalla oli useita todella suuria toimijoita sekä paljon yhden hengen yrityksiä. Armeijassa ystävystyneet Henri Halmelahti ja Lauri Järvenpää kokivat, että näiden kokoluokkien välissä alalla oli tilausta keskisuurille toimijoille.

Lamia kasvoi nopeasti kahden nuoren miehen yrityksestä noin 60 henkeä työllistäväksi alan kärkitoimijaksi, joka kilpailee projekteista pörssiyhtiöiden kanssa. Maaliskuussa 2019 Financial Times listasi Lamian sijalle 65. Euroopan nopeiten kasvavien yritysten joukossa. Vuonna 2017 Lamia ylsi neljännelle sijalle Deloitten Technology Fast 50 -listauksessa, eli oli Suomen neljänneksi nopeiten kasvava teknologiayritys.

- Kasvu ei ole ollut alkuperäinen tavoitteemme, vaan halusimme työllistää itsemme. Töitä tekemällä saimme referenssejä isompiin projekteihin, jotka taas vaativat lisää käsipareja. Hyvin hoidetut asiakassuhteet loivat positiivisen kierteen ja yrityksemme kasvun, Halmelahti ja Järvenpää kertovat.

Yrittäjät vierastavatkin startup-nimitystä, koska Lamian kasvu on syntynyt teknologiayritykselle poikkeuksellisesti täysin omavaraisesti ja ilman ulkopuolista rahoitusta.

- Tämä palkinto tulee koko yrityksellemme, koska meillä työnteko on joukkuepeliä. Ihmiset ovat meille suurin ja tärkein pääoma, Halmelahti kiittää.

Yhteisöllisyydellä kasvua

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2019 –valinnasta vastaa raati, johon kuului tänä vuonna Mikko Järvinen (Haaga-Helia Startup School), Harri Kolehmainen (Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät HYNY), Terhi Salosaari (Helsingin Uutiset), Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät), Oula Harjula (InnoGreen Oy, Vuoden 2018 helsinkiläinen nuori yrittäjä) ja Teemu Polo (NewCo Helsinki).

Tuomaristoon teki vaikutuksen se, että yritys on lyhyessä ajassa yltänyt valtakunnallisella tasolla kovaan liikevaihtoon kilpaillulla alalla. Kasvun lisäksi yrityksen yhteisöllinen toimintatapa ja työntekijöiden sitouttaminen saivat kiitosta.

- Lamia edustaa uuden ajan yrittäjyyttä ja johtamismallia: toiminnan keskiössä on työyhteisö ja tiimi. Yritys on työntekijöiden omistama ja johtoon ei ole valittu toimitusjohtajaa. Työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä, eli yritykseen halutaan sitoutua, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä sekä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä.

Lamia Oy:

  • Perustajat: Henri Halmelahti (30 vuotta) ja Lauri Järvenpää (30 vuotta)
  • Yritys perustettiin vuonna 2012
  • Rakentaa digitaalisia palveluita eri toimialojen yrityksille
  • Financial Times -lehti on listannut Lamian Europan 65. nopeiten kasvaneeksi yritykseksi.
  • Yritys kasvanut omavaraisesti yli viiden miljoonan euron liikevaihtoon
  • Kotisivut: www.lamia.fi

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi

Henri Halmelahti, Head of Operations, perustaja, Lamia
p. 0400 650 902, henri@lamia.fi

Kuva: Jaana Tihtonen

Helsingin Yrittäjät on helsinkiläisten pk-yritysten palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Järjestöön kuuluu yli 5000 jäsenyritystä. Helsingin Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien, elinkeinoelämän suurimman keskusjärjestön, aluejärjestöistä.

Tiedote Helsingin Yrittäjien sivuilla >>