Janne Ahonen nimetty HiQ Finlandin ja Lamian toimitusjohtajaksi

Janne Ahonen on nimetty HiQ Finlandin ja Lamian toimitusjohtajaksi tänään, tiedottaa teknologiayhtiö HiQ. Digitaaliseen kaupankäyntiin erikoistunut Lamia yhdistyi osaksi HiQ-konsernia vuonna 2021. Uuden toimitusjohtajan nimityksen myötä yritykset vahvistavat yhteisvoimaansa ja yhdistävät toimintaansa luoden entistä vahvemman tarjooman paikallisessa markkinassa.

“Olen äärimmäisen iloinen toivottaessani Jannen tervetulleeksi tiimiimme! Jannella on vaikuttava ja laaja-alainen kokemus konsultointialalla, jossa hän on toiminut lukuisissa johtajapositioissa. Lisäksi merkittävää arvoa HiQ:lle luo Jannen pitkä kokemus erilaisista johtotehtävistä. Tämän hetken epävarmassa markkinassa jokainen yritys tarvitsee kirkkaan palvelutarjooman. HiQ Finlandin ja Lamian kipparina Janne auttaa meitä rakentamaan ja kehittämään palvelujamme paikallisesti“, kertoo Samuel Skott, HiQ:n toimitusjohtaja.

Janne teksti kuva

Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistunut Janne Ahonen on kauppatieteiden maisteri. Hän on tehnyt pitkän uran IT-alalla, erityisesti rahoituspalveluiden parissa. Viimeisimpänä Janne on työskennellyt Atoksella Suomen ja Baltian maajohtajana. Sitä ennen hän toimi johtotehtävissä muun muassa EY:llä sekä kunnioitettavat 17 vuotta Accenturella.

“Työskenneltyäni vuosia IT-konsultoinnin parissa olen innoissani päästessäni osaksi HiQ:ta. Olen seurannut HiQ:n kehitystä tiiviisti viimeiset pari vuotta: yrityksen innovointikyky, luovuus ja tekninen edelläkävijyys on omaa luokkaansa. Lisäksi olen vaikuttunut yrityskulttuurista, jonka pääsen kokemaan aitiopaikalta hypätessäni mukaan vuoden 2023 alussa. Odotan innolla, että pääsen antamaan oman panokseni kokemuksellani ja osaamisellani”, kertoo Janne Ahonen.

Janne Ahonen johtaa HiQ Finlandin ja Lamian yhdistymistä vahvistaen yritysten yhteisvoimaa, jatkaen paikallisen tarjooman terävöittämistä sekä luoden uutta arvoa nykyisille ja uusille asiakkaille. HiQ Finlandista, Lamiasta sekä integraatioalusta Frendsistä koostuva HiQ-konsernin Suomen markkina on vahva: sillä on uniikki kulttuuri ja laaja asiakaskunta. Jukka Rautio on toiminut viime kuukaudet HiQ Finlandin ja Lamian interim-johtajana. Jatkossa hän keskittyy Frendsin luotsaamiseen, jossa painopisteenä on kansainvälisen kasvun laajentaminen.

“Jatkan innoissani matkaani HiQ:lla keskittyen nyt täysillä Frendsiin. Tulen yhä vaalimaan Suomen organisaatiota ja koko konsernia aloittaessamme tämän uuden ajanjakson Suomen alueella. Jatkamme voimanpesämme Frendsin kehittämistä ja hyödynnämme kaikki ne kyvykkyydet, joita olemme viime vuosina valmistelleet. Tavoitteemme pysyvät ennallaan: keskitymme kasvattamaan kansainvälistä asiakaskuntaamme, jossa uutena painopisteenä on APAC-alue. Jatkamme tulevaisuudessakin tiivistä yhteistyötä HiQ Finlandin ja Lamian kanssa kirkastaen tarjontaamme ja vahvistaaksemme asemaamme entisestään Pohjois-Euroopassa”, kertoo Jukka Rautio, Frendsin toimitusjohtaja.


Janne Ahonen aloittaa uudessa roolissaan 1.1.2023.