People & Culture Manager

Henkilöstö on organisaatiomme tärkein voimavara, ja ihmisten hyvinvointi on keskeinen teemamme. Kehitämme henkilöstöhallinnon toimiamme, jotta voimme entistä paremmin tukea lamialaisia arjessa, auttaa heitä tulevaisuuden tavoitteissa, ja huolehtia yksilöiden tarpeista toimintamme kasvaessa.

Näitä tavoitteita tukemaan haemme nyt kokenutta henkilöstöhallinnon ammattilaista, joka pääsee näkyvästi mukaan kehittämään henkilöstöhallinnon toimiamme, ottamaan vastuuta monista tärkeistä henkilöstöhallinnon osa-alueista, ja kehittymään myös itse kasvumme myötä. Vastaat vuosittaisista HR-prosesseista, ja tuet työntekijöitämme ja team leadejamme sekä HR-prosesseissa, että muissa työsuhteen elinkaareen liittyvissä asioissa.

People & Culture Manager

Tehtävässä toimit henkilöstöhallinnon järjestelmien pääkäyttäjänä ja huolehdit siitä, että järjestelmät tukevat organisaation kasvun tuomia tarpeita.

Vastuualueeseesi kuuluvat myös työhyvinvointiin liittyvät asiat, kuten tiivis yhteistyö työterveyden palveluntarjoajan kanssa ja työsuojelupäällikkönä toimiminen. Olet vahvasti mukana kehittämässä henkilöstöhallinnon prosesseja, huolehtimassa henkilöstön tyytyväisyydestä, koulutusten suunnittelusta sekä työsuhde-eduista. Jalkautat uusia käytäntöjä, huolehdit dokumentoinnin ajantasaisuudesta sekä lain vaatimien edellytysten toteutumisesta. Lisäksi toimit apuna mahdollisissa henkilöstöhallinnon tukea vaativissa tilanteissa.

Muita tehtäviä voidaan liittää työnkuvaan osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti, kuten Entertainment-komiteaan osallistuminen, työnantajamielikuvan kehittäminen sekä osaamisen kehittäminen. Tehtävän vastuualueet ja laajuus ovat myös muokattavissa kokemuksesi mukaan.

Toivomme sinulta

  • Useamman vuoden laaja-alaista kokemusta henkilöstöhallinnon tehtävistä, eduksi lasketaan digi/teknologia-alan tuntemus tai aiempi kokemus toimialalta.
  • Kokemusta henkilöstöhallinnon järjestelmistä: käytössämme on Sympa, josta aiempi kokemus tai sen pääkäyttäjyys lasketaan eduksi. Muita henkilöstöön liittyviä työkaluja ovat mm. Procountor, Tuntivelho ja Teamtailor. Aiempi kokemus Atlassianin tuotteista, kuten Confluence ja Jira, lasketaan eduksi.
  • Liiketoiminnan näkemysten ja tarpeiden ymmärtämistä.
  • Sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englanninkielen taitoa, muu kielitaito lasketaan eduksi.
  • Oma-aloitteista ja reipasta hands-on -otetta, ihmisläheistä ja empaattista toimintatapaa, sekä hyviä viestintätaitoja. Meillä pystyt kehittymään työssäsi, laajentamaan rooliasi, ja ottamaan halutessasi myös lisävastuuta.

Meillä on sallittua katsoa boksin ulkopuolelle, ja kehittää toimintaa laajemminkin - sinä ja ideasi olette tervetulleita!

Tukenasi on pieni, mutta vahvasti yhteen hiileen puhaltava hallinnon tiimi, joka kuuntelee ja auttaa, ja jonka kanssa pääset sparrailemaan ideoitasi.

Lamia tarjoaa sinulle

Ketteristä työskentelytavoistamme on kitketty pois turha byrokratia, jotta kaikki energia voidaan keskittää olennaisimpaan eli työn tekemiseen. Kun löydämme meille oikeat lahjakkuudet, pidämme huolta siitä, että heille suunnitellut urapolut myös toteutuvat. Meillä viihdytään, mikä näkyy korkeana tyytyväisyytenä ja henkilöstön pysyvyytenä.

Viihtyvyyttä tukevat upouusi toimisto Helsingin ydinkeskustassa, modernit työvälineet, hyvä työergonomia, kattava työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä puhelin- ja lounasetu, loistavaa työilmapiiriä unohtamatta.

Kiinnostuitko?

Mikäli mielenkiintosi heräsi ja haluat liittyä joukkoomme, lähetäthän hakemuksesi ja CV:si alla olevasta linkistä. Lisätietoja tehtävästä antaa Jarmo Krohns: +358 50 569 6043 / jarmo@lamia.fi. Täytämme tehtävän heti sopivan henkilön löydyttyä.

Tietoa Lamiasta

Lamia yritysten digitaalisen kasvun kumppani. Olemme liiketoiminnan kehittäjiä, sähköisen kaupankäynnin asiantuntijoita, ja teknologian edelläkävijöitä. Asiakkaamme - kuten kuten St1, Luhta, Yliopiston Apteekki ja Paulig - luottavat meihin kestävän ja mitattavan sähköisen liiketoiminnan lisäarvon tuottamisessa designin, ohjelmistokehityksen, pilvipalveluiden ja datan avulla. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä teknologiakumppaneidemme kanssa tarjotaksemme asiakkaillemme aina viimeisimmän teknologian mukaiset ratkaisut.

Lamia on perustettu vuonna 2012 ja tuli osaksi HiQ-konsernia vuonna 2021 https://lamia.fi/hiq.

Kauppalehti palkitsi Lamian Kasvaja 2021 ja Kestomenestyjä-sertifikaateillaan osoituksena Lamian merkittävästä ja kestävästä kasvusta. Lamialla työskentelee tällä hetkellä 90 Lamialaista sekä Suomessa että Puolassa.