Käytettävyys ja design

Käytettävyys & design

Design on työkalu, jolla digitaalisista palveluista ja verkkosivuista tehdään toimivia ja houkuttelevia. Me suunnittelemme verkkopalvelut käytettävyys edellä mutta estetiikkaa unohtamatta. Lamialta saat verkkopalveluille ja verkkosivustoille design-palvelut osana ohjelmistokehityksen projekteja sekä erikseen tilattuna.

Lue lisää

Mitä tarkoittaa käytettävyys ja design?

Kun puhutaan verkkokaupoista ja -sivustoista, käytettävyydellä ja designilla tarkoitetaan prosessia, jolla palvelusta tehdään helppokäyttöinen, houkutteleva ja toimiva. Verkkopalveluiden käytettävyys ja design syntyy yhdistämällä palvelumuotoilua, käyttöliittymäsuunnittelu ja visuaalista suunnittelua.

Liiketoiminnan ymmärrys + luovuus = hyvä design

Hyvä design huomioi sekä yrityksen että palvelun käyttäjien tarpeet. Ennen kuin riviäkään koodia kirjoitetaan, design-tiimimme tutustuu syvällisesti asiakkaan tarpeisiin, tavoitteisiin ja kohderyhmiin. Osallistamalla asiakas varmistetaan, että lopputulos vastaa tarpeita ja tavoitteita. Määrittelyvaiheessa syntyy klikkailtava prototyyppi, joka sisältää visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuudet ja auttaa hahmottamaan, millainen palvelusta tulee.

suunnittelu deisgn helsinki lamia

Asiakaslähtöinen palvelu teknistä toteutusta unohtamatta

Jokainen projekti on erilainen, mutta Lamian tapa toimia erottuu siinä, että design- ja käytettävyyssuunnittelu johdattelee kaikkia projektejamme. Lisäksi erotumme kyvyllämme huomioida palveluiden tekninen toteutus. Juuri tästä syystä design-vaihe toimii syvällisenä määrittelyvaiheena kaikenkokoisille projekteille.Prosessimme on hiottu varmistamaan, että olennaiset asiat tulee huomioitua ennen kuin projekti siirtyy ohjelmistokehitykseen – näin säästetään aikaa ja rahaa. Lue lisää suunnitteluprosessistamme.

Design on aina mittatilaustyö

Hyvä käytettävyys ja design osoittavat, että yritys panostaa palvelunsa käyttäjäystävällisyyteen ja haluaa varmistaa, että ne palvelevat asiakkaita ja houkuttelevat uusia. Parhaat tulokset saavutetaan yksilöllisellä suunnittelulla. Lamialta saat käytettävyyssuunnittelua ja designia sekä osana ohjelmistokehitystä että myös erikseen tilattuna.