Lamia kasvaa – Data scientist, projari ja devaaja kertovat töistään

lamia ohjelmistokehitys helsinki

Lamia on kasvanut tänä vuonna huimasti, sillä  joukkomme on saanut kaksitoista uutta tekijää. Kolme uutta kasvoa, projektipäällikkö, data scientist ja ohjelmistokehittäjä, kertovat taustoistaan, työtehtävistään ja fiiliksiä Lamiasta työpaikkana.

Sami

Data Scientist
Liittynyt joukkoon syyskuussa 2018

lamia sami data scientist

“Minun taustani on pitkälti akateemisessa maailmassa. Aikanaan opiskelin TKK:lla teknillistä fysiikkaa, tietojenkäsittelytiedettä ja lääketieteellistä tekniikkaa. Lisäksi olen ollut mukana rakentamassa neurotieteen laboratorioita Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa laboratorioinsinöörin ja -managerin rooleissa.

Olen aina ollut kiinnostunut tekoälystä ja koneoppimisesta. Opiskeluaikoinani, vuosituhanteen vaihteessa, koneoppiminen oli jokseenkin ainoastaan akateemisesti kiinnostava ala. Tämä on radikaalisti muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, minkä on mahdollistanut sekä huima kehitys laskentatehoissa että algoritmi-innovaatiot.

Esimerkiksi syväoppiminen on tuonut ratkaisun moneen ongelmaan, joihin ei aiemmin ole ollut vastauksia. Nykyään voi jo tehdä Google-haun puheen avulla jopa suomeksi. Toinen mielenkiintoinen esimerkki on tapaus, jossa Google opetti Google Assistantin, tekoälyn, käymään lyhyitä puhelinkeskusteluja ihmisen kanssa ilman, että keskustelukumppani tajusi keskustelleensa tekoälyn kanssa. Tämä on mielestäni merkittävä osoitus koneoppimisen tämänhetkisestä kyvykkyydestä.

Vielä kuitenkin vaikuttaa siltä, että suomalaiset yritykset eivät ole heränneet tähän teknologiseen murrokseen. Jokaisen yrityksen tulisi miettiä, kuinka koneoppimista voisi hyödyntää omassa liiketoiminnassaan. Nyt Lamian datatieteilijänä olen todella innostunut auttamaan asiakkaitamme juuri tässä. Mahdollisuuksia on paljon, ja työkaluja ja tutkimustietoa tarjolla.

Lamialla minulla on alusta alkaen ollut kotoisa olo. Täällä ollaan avoimia uusille teknologioille ja ideoille. Lisäksi Lamialla on korkea osaamisen ja innostuksen taso, mikä auttaa saavuttamaan isoja asioita.”

Teemu

Projektipäällikkö
Tullut taloon maaliskuussa 2018

teemu malmberg lamia helsinki

“Olen toiminut projektipäällikön tehtävissä IT-alalla yli 10 vuotta. Lamialle vaihdoin maaliskuussa isommasta teknologiayrityksestä.

Projektipäällikkönä tehtäviini kuuluu ohjelmistokehitysprojektien hallitseminen.  Aikataulutan ja priorisoin verkkokauppaprojektimme yhdessä asiakkaan kanssa ja Lamian päässä pidän huolen, että työtehtävät jakautuvat tasaisesti, prosessit sujuvat kitkattomasti ja aikataulut pitävät. Tässä roolissa on tärkeää, että tykkää olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Projektipäällikön työssä minua kiehtoo se, että työnkuvaa voi muokata itsensä näköiseksi. Työ itsessään on vaihtelevaa ja monipuolista. Teknologia-alalla projarina on tärkeää ymmärtää kaikesta vähän jotakin, niin olemassa olevista teknologioista, ketterästä kehityksestä kuin ohjelmoinnistakin.

Lamiasta kiinnostuin kuultuani tuttujen kautta hyvää palautetta. Lamialla pääsen mukaan isoihin verkkokauppaprojekteihin. E-commerce on rajusti kehittyvä ala, joka on kiehtonut minua aina. Verkkokaupojen kehitysprojektit ovat laajoja ja haasteellisia, koska niissä on otettava huomioon niin integraatiot kuin käyttäjäkokemuskin.

Yrityksen kompakti koko viehättää. Työntekijöitä on noin 50, minkä ansiosta olemme ketteriä tekemään muutoksia toimintamalleissa. Koen, että pienessä yrityksessä pääsen kehittämään toimintaa kasvun mukana ja vaikuttamaan yrityskulttuuriin. Minulle ei ole annettu ylhäältä valmiita prosesseja, vaan pääsen itse luomaan sopivia toimintamalleja. Koska meillä kaikki tekevät kaikkea, en tehtävässäni jumitu hallinnollisiin seikkoihin, vaan saan tehdä töitä kädet savessa.

Pidän myös flatista hierarkiastamme. Täällä kaikki tuntevat toisensa nimeltä ja tiimit sekoittuvat hyvin. Oman rikkautensa yrityskulttuuriin tuo se, että meillä on eri-ikäisiä osaajia.”

Tuomas

Junior Front-End developer
Aloittanut elokuussa 2018

lamia tuomas front-end developer

“Olen alanvaihtaja, ja Lamia on ensimmäinen paikkani ohjelmistokehittäjänä. Ohjelmointi on luovaa ongelmanratkaisua. Ammattilaiseksi kasvamisessa on tärkeää oppia näkemään, miten ongelmat pystyy pilkkomaan pienempiin osiin, ja rakentamaan niiden avulla ratkaisut monimutkaisiin kokonaisuuksiin.

Intohimoni on front-end. Opiskellessani ohjelmistokehitystä luin sivuaineena taidehistoriaa. Front-end-kehityksessä, jossa ohjelmoidaan käyttäjälle näkyviä osia kuten sivurakennetta, ulkoasua ja toiminnallisuuksia,  yhdistyvät visuaalisuus ja ohjelmoinnin analyyttinen ajattelu, eli kaksi minua kiinnostavaa asiaa.

Lamialla tehdään hommia antaumuksella. On hienoa nähdä, että vaikka huumori ja rentous ovat osa päivittäistä toimintaa, työt otetaan vakavasti ja kaikilla on kova draivi saada tuloksia. Vaikka monet työntekijöistä ovat nuoria, kaikki suhtautuvat työhönsä esimerkillisen kypsästi. Meillä on joka tiistai yhteinen iltapäiväkahvittelu ja kerran kuukaudessa tarjotaan Mystery Lunch. Näiden yhteisten aktiviteettien avulla tutustuu vähitellen porukkaan ja pääsee osaksi yhteisöä.

Ennen Lamialla aloittamista olen tehnyt omia pieniä ohjelmointiprojekteja. Niissä ympäristöt ja toiminnallisuudet ovat olleet melko suppeita verrattuna siihen, mitä Lamialla pääsee tekemään. Verkkokaupassa kaikki täytyy saada toimimaan yhteen, mikä vaatii hyvää yleiskäsitystä käytettävistä teknologioista ja komponenteista. Koodia täytyy alkuvaiheessa tuijottaa aika intensiivisesti, ja huomaan, että päivän aikana pohditut ongelmat jäävät helposti pyörimään takaraivoon töiden jälkeenkin. Pyrin olemaan itselleni armollinen, vaikka uutta opittavaa on paljon.”

Kiinnostuitko?

Lue lisää Lamiasta työpaikkana.
Kurkkaa myös avoimet työpaikkamme.