Äitienpäivä 2018

Lamialaiset kertovat: tämän opin äidiltä työelämään

sydän kädet ihmiset

Äitienpäivää vietetään jälleen tulevana sunnuntaina. Äidit ovat elämässämme tärkeitä ihmisiä, joiden vaikutus näkyy meissä, vaikka emme sitä aina tiedostaisikaan. Äidiltä opimme monia tärkeitä arvoja ja sosiaalisia taitoja, jotka tuomme mukanamme työyhteisöön. Lamian työntekijät kertovat, mitä neuvoja ja vinkkejä he ovat saaneet äideiltään työelämään.

Saana, design

Äidiltäni olen oppinut empatiaa ja uteliaisuutta muita ihmisiä kohtaan. Siitä on hyötyä ammatissani, sillä designerin työssä on olennaista olla kiinnostunut ympärillä olevista asioista ja ihmisistä.

Olli, ohjelmistokehitys

Yhtä aikaa ylioppilaskirjoitusten kanssa tein ammattikoulun lopputyötä ja olin työharjoittelussa. Stressaavassa tilanteessa äiti muistutti, että murehtiminen ei auta. On vain ryhdyttävä hommiin, ja asiat kyllä järjestyvät.

Mikaela, design

Päällimmäisenä tulee mieleen korkea työmoraali, jonka olen oppinut sekä äidin että isän työn tekoa seuraamalla.

Sami, ohjelmistokehitys

Jo silloin kun olin ihan pieni, äiti totesi, että elämässä tulee vastaan ihmisiä, joiden kanssa ei mielellään viettäisi aikaa. Äiti painotti, että kaikista ei tarvitse pitää, mutta toimeen on pystyttävä tulemaan kaikkien kanssa.

Aino, markkinointi & viestintä

Äidin kanssa tuntuu turvalliselta jutella työelämän haasteista ja havainnoista. Sen lisäksi, että äidillä on paljon enemmän kokemusta takana kuin minulla, äiti osaa antaa neuvoja, jotka ottavat huomioon persoonallisuuteni.

Teemu, projektinhallinta

Äiti on opettanut olemaan toisille ystävällinen.